Aminda

Cântă de când se știe. În copilărie își vizita bunicii și prefera pianul din casa lor în locul păpușilor așa că familia ei a înscris-o inițial la o grădiniță de muzică, apoi din clasa a 1-a la Școala de Muzică „Augustin Bena”, unde a studiat pianul, teoria și istoria muzicii timp de 8 ani, având primele apariții în public ca și membră a corului școlii.

După absolvire s-a înscris la cursurile de canto clasic ale Școlii Populare de Artă din Cluj, unde a studiat timp de 3 ani alături de profesorul Vasile Boldor.

Compune de la vârsta de 12 ani și a lucrat cu mulți muzicieni de țară și străinătate. A colaborat cu Marius Moga pe piesa care dă numele albumului Morandi – N3xt – și a lansat numeroase piese cu producători de trance din afara țării, fiind prima româncă difuzată de Armin Van Buuren în emisiunea lui de radio, „A State Of Trance”. 

În anul de studenție petrecut la Munchen l-a cunoscut pe Peter Schneider, fost chitarist al lui Ike Turner, care i-a făcut cunoștință cu minunata lume a blues-ului. Alături de el a susținut câteva concerte în orașul bavarez, până la întoarcerea în țară.

Între anii 2007 și 2017 a fost trupei Hazard, alături de care a susținut peste 500 de concerte în țară și în străinătate. Până în prezent, aceasta a activat și în alte proiecte muzicale și formații, cum ar fi Rareș Totu’s Midnight Sun, alături de care a reprezentat România la prestigiosul European Blues Challenge în 2019, clasăndu-se pe cel mai înalt loc obținut de un artist român în istoria concursului.

În 2011 s-a făcut remarcată pe plan național participând la Vocea României în echipa Loredanei, unde a ajuns până în live shows.

Aminda 2
Photo by Christophe Losberger (9th European Blues Challenge 2019, Ponta Delgada, Sao Miguel, Azores Portugal)

Aminda este un muzician experimentat, o persoană deschisă și creativă care adoră să lucreze cu oameni, să împărtășească și să genereze idei. Crede cu tărie că avem de învățat câte ceva de la orice om și își dorește ca prin Art’sCool să creeze o adevărată comunitate pentru viitori mari muzicieni.

Vino s-o cunoști la Art’sCool – te așteaptă la Atelier , Studio și Speaking’sCool.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: