Raluca Pop – Educație Muzicală

82770846_1790415581091112_5974401591518691328_n (2)
Photo by Bogdan Samoilenco (Aradul Tinerilor)

 

„Raluca e o persoană optimistă, care combină jocul cu învățatul. Este mereu zâmbitoare și știe cum să se comporte cu copiii. O admir foarte mult și vreau să învăț cât mai multe de la ea”, spune Carla, eleva de 10 anișori a Ralucăi.

 

Raluca a studiat muzica de timpuriu, instrumentul principal fiind vioara, pentru care s-a pregătit cu un profesor universitar de la Facultatea de Muzică din Timișoara. Înafara celor 10 ani de studiu al viorii, Raluca a cochetat și cu pianul și chitara, urmând și cursuri de canto în Arad – orașul ei natal. A activat în diverse orchestre folclorice din Arad și a participat la varii concursuri de profil; printre cele mai notabile premii, am menționa locul I în cadrul concursului Național de Folclor „Maria Tănase” (Craiova), locul I Festivalul Internațional de Folclor „Crai Nou” (Brașov) sau locul I Festivalul Internațional „Așa-i jocul pe la noi” (Arad).

Raluca 2
Photo by Raluca Normal (Art’sCool Summer Mashups 2019)

 

În prezent studentă a facultății de Calculatoare în cadrul UTCN, aceasta și-a continuat parcursul artistic predând vioară copiilor. Povestea ei în cadrul Art’sCool a început în 2018, când a decis să-și îmbogățească experiența artistică, frecventând cursurile școlii noastre, participând și la spectacolele Art’sCool Summer Mashups 2019. Din aceeași vară, Raluca a preluat cursurile de Educație Muzicală, iar copiii o adoră: „e drăguță, mă distrez cu ea și mi se pare interesant că am început să studiem (vioara) după partitură”, spune Aranka (12 ani).

Publicitate
%d blogeri au apreciat: